OTA MEIHIN YHTEYTTÄ! - VARAUSPALVELU: 0300 870 886 |   KANSAINVÄLISET VARAUKSET: 0800 113 113 | HOTELLIEN YHTEYSTIEDOT | Avoimet työpaikat
SEURAA MEITÄ:
    • CROWNE PLAZA HELSINKI
    • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
    • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
    • CROWNE PLAZA HELSINKI
    • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
    • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
IHG Rewards

Bulevardin upeat nähtävyydet

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard sijaitsee yhdellä Helsingin tyylikkäimmistä, historiallisimmista ja monipuolisimmista kaduista – Bulevardilla, joka yhdistää kaksi vastakkaista design-maailmaa.

Bulevardin tunnetuimpia paikkoja

Arkkitehdin kynästä kaupungin ydinkaduksi

Bulevardi syntyi 1810-luvulla Johan Albrecht Ehrenströmin kynästä tämän laatiessa Helsingille päivitetyn asemakaavan. Ehrenströmille oli tärkeää, että vuonna 1812 aloittaneessa, Keisari Aleksanteri I:n nimittämässä uudessa pääkaupungissa oli Esplanadin ja Bulevardin kaltaiset edustukselliset, selkeän yleisilmeen antavat kadut.

Tuumasta toimeen – helsinkiläisten viljelemät pellot ja puutarhapalstat muuttuivat lehmusten reunustamaksi Bulevardiksi, joka on tänä päivänä sekä suosittu turistikohde että osa keskustan kiireistä businesskeskittymää.

Kampin ja Punavuoren rajana

Helsingin Bulevardi on puistokatu, joka alkaa Erottajalta ja päättyy Hietalahdentorille ja Hietalahden telakalle, joka on toiminut teollisen suunnittelun edelläkävijänä jo yli 150 vuotta. Matkareitti vie kaupungin maineikkaan Designkorttelin sydämestä Bulevardin itäiseen päähän, josta avautuu hienostunut Esplanadi. Täällä on mahdollista tehdä ostoksia Euroopan kärkisuunnittelijoiden myymälöissä, gallerioissa ja boutique-liikkeissä. Bulevardin alueella on myös kaksi upeaa ja vehreää puistoa.

Aleksanterin teatteri – klassikoista nykynäytel­mään

Venäjän keisari Aleksanteri II:n mukaan nimetty Aleksanterin teatterin rakennus valmistui Bulevardin varrelle insinöörieversti Koshperoffin suunnittelemana 1879 ja oli pääasiassa venäläisten näyttelijäseurueiden käytössä. Ohjelmisto oli kaiken kattavaa klassikoista nykynäytel­mään, vakavasta keveään, ja tekstejä esitettiin monia kymmeniä. Rakennus luovutettiin 1918 Suomalaiselle Oopperalle. Uuden oopperatalon valmistuttua Mannerheimintien varrelle vanha ooppera jäi vierailevien teatteriryhmien näyttämöksi kantaen nimeä Aleksanterin teatteri. Aleksanterin teatteri palvelee nykyisin mm. tanssin ammattilaisten näyttämönä ja suosittuna vierailuteatterina osoitteessa Bulevardi 23-27. Tänä päivänä Aleksanterin teatteri tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ja -kielisille ympäri vuoden. Ohjelmistossa on niin tanssia, näytelmiä, konsertteja, musikaaleja kuin oopperaakin. www.aleksanterinteatteri.fi

Hietalahden tori ja Hietalahti Kauppahalli viehättävät

Hietalahden kauppahalli rakennettiin vuonna 1903 elintarvikehalliksi. Kauppa kävikin vilkkaasti vuosituhannen vaihteeseen saakka, jolloin hallikauppa hiipui ja halli remontoitiin Suomen ensimmäiseksi luomuhalliksi joka muuttui kuitenkin antiikkihalliksi joulukuussa 2003. Helmikuusta 2013 lähtien Hietalahden kauppahallissa on myyty vuosien tauon jälkeen taas laadukkaita ja monipuolisia elintarvikkeita. Valoisasta Hietsun hallista löytää laajan valikoiman tuoretta ruokaa ja asiantuntevaa palvelua. Hallissa toimii myös useita suosittuja ravintoloita ja kahviloita.

Hietsun kirppis sijaitsee kauniin Bulevardin läntisessä päässä, lähellä merta. Legendaarinen Hietsun kirppis on Helsingin suurin ulkoilmakirpputori. Kesäpäivinä torilla käy satoja kierrätetyn tavaran myyjiä ja ostajia. Hietsun kirppis on toiminnassa ympäri vuoden. Etenkin kesäisin torin kirppistoiminta on vilkasta. Kirppiksen vieressä torin laidalla kohoaa upea Hietalahden kauppahalli, joka tunnetaan laadukkaiden ruokatuotteiden myyntipaikkana. www.hietalahdenkauppahalli.fi

Sinebrychoffin taidemuseo avattiin 1920-luvulla

Sinebrychoffin neljän huoneen kotimuseo avattiin yleisölle jo vuonna 1921. Museossa saattoi tutustua Fanny Sinebrychoffin sisustukseen ja esineisiin. Museo jouduttiin kuitenkin sulkemaan talvisodan vuoksi. Vuonna 1959 kokoelmat muuttivat takaisin restauroituihin salonkeihin ja 1975 valtio osti panimoyhtiöltä koko rakennuksen. Sinebrychoffin taidemuseo on erikoistunut vanhaan eurooppalaiseen taiteeseen, ja sieltä löytyvät mm. maan arvokkaimmat vanhojen mestareiden maalaukset.

Museon kokoelmat ulottuvat ajallisesti 1300-luvulta 1800-luvun alkuun. Yläkerran kotimuseo on rekonstruktio maineikkaan panimoyrittäjän Paul ja Fanny Sinebrychoffin edustusasunnosta alkuperäisine huonekaluineen ja taideteoksineen. Museolla on merkittävä miniatyyrikokoelma ja arvokkaita posliini- ja hopeaesineitä. Esillä on myös vaihtuvia erikoisnäyttelyitä.

Sinebrychoffin taidemuseo on itse asiassa rakennuskompleksi, jonka muodostavat vuonna 1820 toimintansa aloittanut Sinebrychoffin panimo ja vuonna 1842 valmistunut Sinebrychoffin perheen asuintalo. Vuosina 1978-1980 rakennus peruskorjattiin ja kunnostettiin kokonaisuudessaan museokäyttöön, ja vuonna 1980 Paul ja Fanny Sinebrychoffin Taidekokoelmien lisäksi museoon tuotiin myös Ateneumin taidemuseon vanhan ulkomaisen taiteen kokoelmat.

Nykyisin Sinebrychoffin taidemuseo on Ateneumin ja Nykytaiteen museon ”sisarmuseo”, joita kaikkia hallinnoi Valtion taidemuseo. Museorakennuksen takana sijaitsee Sinebrychoffin puisto. Nikolai Sinebrychoff perusti sen omistamansa panimon laajalle tontille, mutta se oli alusta lähtien avoinna myös yleisölle.  www.sinebrychoffintaidemuseo.fi

 

IHG partners