OTA MEIHIN YHTEYTTÄ! - VARAUSPALVELU: 0300 870 886 |   KANSAINVÄLISET VARAUKSET: 0800 113 113 | HOTELLIEN YHTEYSTIEDOT | Avoimet työpaikat
SEURAA MEITÄ:
  • CROWNE PLAZA HELSINKI
  • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
  • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
  • CROWNE PLAZA HELSINKI
  • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
  • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
IHG Rewards

Holiday Inn -hotellien syntytarina

Kemmons Wilson oli liikemies, joka perusti Holiday Inn -hotelliketjun. Häntä kutsuttiin aikoinaan ”Modernin hotellin isäksi”, ja hän mullisti matkailualan tarjoamalla kohtuuhintaista, mukavaa ja luotettavaa majoitusta. Oma puhelin, televisio, ilmaiset jääpalat sekä lasten yöpyminen maksutta vanhempien kanssa huoneessa ovat tuttuja asioita tänä päivänä, mutta ei yli 70 vuotta sitten. Kemmons Wilson avasi ensimmäisen Holiday Inn -hotellin vuonna 1952 Memphisissä.

Yrittäjänä jo lapsesta alkaen

Wilsonin liikeura alkoi jo lapsena, kun hän oli kuusivuotias ja myi The Saturday Evening Postin tilauksia. Kun hän oli neljätoistavuotias, hän törmäsi autoon pyöräillessään. Lääkärit kertoivat, ettei hän enää koskaan kävelisi. Kesti vuoden toipua, mutta hän palasi käyttämään jalkojaan. Kun hänen äitinsä menetti työpaikkansa laman aikana, Kemmons lopetti lukion jakaakseen sanomalehtiä, säkittääkseen päivittäistavaroita ja myyden virvoitusjuomaa.

Lainattuaan viisikymmentä dollaria ystävältään vuonna 1930 Wilson osti popcornkoneen ja alkoi myymään popcornia Memphisin elokuvateatterissa. Vuoteen 1933 mennessä hän oli tienannut 1 300 dollaria popcorn-liiketoiminnastaan ja flipperiyrityksestään.

Wilson käytti rahojaan rakentaakseen kodin itselleen ja äidilleen Memphisissä. Sitten hän lainasi rahaa taloaan vastaan ostaakseen paikallisen Wurlitzer-jukeboksiyrityksen. Myöhemmin hän omisti ja operoi useita Memphisin alueen elokuvateattereita ja työskenteli kiinteistöalalla.

Kemmons siirtyy rakenusalalle

Palveltuaan toisessa maailmansodassa hän aloitti menestyksekkään rakennusyrityksen 1940-luvulla. Wilson menestyi entisestään, kun hän otti kumppanikseen Wallace E. Johnsonin Memphisistä. Tämä omisti suurimman ja menestyneimmän rakennusyrityksen koko etelässä. Sekä Wilsonin että Johnsonin sanottiin myöhemmin sanoneen, että heidän suurin onnensa oli saada toisiaan kumppaniksi. Heidän kolmekymmentäviisi vuotta kestänyt kumppanuus kodinrakentamisessa ja kiinteistökehitystyössä osoittautui palkitsevaksi molemmille yrittäjille. Vuoteen 1950 mennessä Wilson oli miljonääri.

Viiden lapsen perheenisä

Wilson meni naimisiin Dorothy Leen kanssa ja sai viisi lasta vuoteen 1951 mennessä. Saman vuoden elokuussa hän vaimonsa vaatimuksesta vei perheen heidän Oldsmobilellaan (ilman ilmastointia) lomalle Washington DC:hen. Matkansa varrella he löysivät majoituspaikkoja, jotka pakottivat heidät valitsemaan kalliiden keskustahotellien ja ”mom-and-pop” -paikkojen välillä. Majoitukset olivat laadultaan vaihtelevia ja niistä veloitettiin yleensä jokaisesta hänen viidestä lapsestaan. Yhdessä majoituksessa huone maksoi kuusi dollaria, ja Wilsoneista veloitettiin myös kaksi dollaria jokaisesta lapsesta.

Holiday Inn -hotellien tarina alkaa

Hän päätteli, että kun keskiluokan amerikkalaiset alkavat matkustaa 1950-luvun sodanjälkeisen vaurauden vuoksi, perheet tarvitsivat puhtaita ja viihtyisiä majoituspaikkoja, joissa oli ilmastointi, uusi televisio, lähiruokaa sekä uima-allas, jossa lapset voivat leikkiä ja aikuiset rentoutua. Wilson näki edut luotettavasta ketjusta, jossa ei ollut yllätyksiä eikä lisämaksuja lapsille. Hänen kerrotaan sanoneen: ”Noihin aikoihin ei unelmoinut huoneen vuokraamisesta tarkastamatta sitä ensin. Halusin luoda brändin, johon ihmiset voivat luottaa.” Hänen kriteerinsä asettivat standardit hotellialalle.

Elokuun alussa 1952 Kemmons avasi ensimmäisen neljästä hotellistaan Memphisin alueella. Hän valitsi nimen Holiday Inn – puhtaasti vitsinä – vuoden 1942 suositun Bing Crosby -elokuvan mukaan, jonka hänen hotelliarkkitehtinsa Eddie Bluestein oli katsonut illalla ennen suunnitelmiensa esittämistä. Ensimmäinen Holiday Inn sijaitsi Memphisin Summer Avenuella.

Nykyisin maailmalla toimii yli 1200 Holiday Inn -hotellia, noin 70 maassa. Tasokkaat ja nykyaikaiset Holiday Inn -hotellit sopivat yhtälailla liikematkustajille kuin lomailijoillekin. Holiday Inn -ketju on kansainvälisten tutkimusten mukaan yksi maailman tunnetuimmista hotelliketjuista. Kemmons Wilsonin henkeen Holiday Inn -hotellissa on aina luotettava ja ystävällinen palvelu.

IHG partners