OTA MEIHIN YHTEYTTÄ! - VARAUSPALVELU: 0300 870 886 |   KANSAINVÄLISET VARAUKSET: 0800 113 113 | HOTELLIEN YHTEYSTIEDOT | Avoimet työpaikat
SEURAA MEITÄ:
  • CROWNE PLAZA HELSINKI
  • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
  • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
  • CROWNE PLAZA HELSINKI
  • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
  • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
IHG Rewards

Hotel Indigon designia luomassa nuoria palkittuja graafikkoja

Osa Hotel Indigo Helsinki – Boulevard -hotellin naapuruston tarinaa ja persoonallista ilmettä on toteutettu yhdessä nuorten kotimaisten graafikkojen kanssa. Hotellihuoneiden mural-kuvia ovat olleet luomassa Linda Linko ja Pietari Posti ja ravintola Brödin seinän uniikin taideteoksen on tehnyt Satu Maaranen.

Huoneiden mural-kuvat

Niin kuin ei ole olemassa kahta samanlaista naapurustoa, ei ole myöskään kahta samanlaista Hotel Indigo -hotellia. Yhteistä niille on, että ne sijaitsevat aina lähellä ostospaikkoja, ravintoloita, gallerioita ja paikkoja, jotka tekevät jokaisesta naapurustosta omaleimaisen. Naapuruston vaikutus näkyy vahvasti etenkin hotellihuoneissa olevissa mural-kuvissa. Kaksi mural-kuva-aihetta hotellissamme ovat luoneet Linda Linko ja Pietari Posti. Kolmas teema on saatu Helsingin telakalta.

Linda Linko – European Design Awards 2014 -voittaja

Linda Linko on helsinkiläinen palkittu* kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän toteutti Hotel Indigo Helsinki – Boulevardille uniikin Helsinki-aiheisen mural-tapetin suosimallaan sekatekniikalla. Linda tuntee Hotel Indigon naapuruston hyvin,
sillä hänen studionsa sijaitsee Punavuoressa.

Suunnittelin Hotel Indigolle tapettikuvion, jonka teema liittyy, Bulevardiin Helsinkiin ja suomalaiseen muotoiluun. Herkullinen aihe työstettäväksi, mutta toisaalta piti varoa kliseisiin sortumista. Lähdin ajatuksesta, että käsittelisin aihetta mahdollisimman viitteellisesti ja jättäisin katsojalle eli hotellin asiakkaalle tilaa hoksaamiselle. Esimerkiksi tapettikuviossa esiintyvä Alvar Aallon jakkara on hyvinkin pelkistetty kolmeen palaseen, mutta joka varmasti avautuu katsojalle jossain vaiheessa Helsingin visiitin aikana.

*Linda Linko on voittanut mm. kansainvälisen European Design Awards 2014 -kilpailun Corporate Illustration -sarjan Kaiku-klubille tekemillään kuvituksillaan.

Pietari Posti on kuvittanut aiemminkin Design District -alueella

Graafisen suunnittelun tutkinnon suoritettuaan vuonna 2005, Pietari Posti työskenteli lyhyen aikaa graafikkona ennen muuttoaan Barcelonaan, jossa hän harjoittaa nykyisin uraansa ammatillisena kuvittajana. Hänen töitään on esiintynyt mm. New York Times, Guardian sekä Wired julkaisuissa. Pietari on osallistunut töillään useisiin näyttelyihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Lontoon Cosh Gallery. Hänen töitään on esitelty myös Professional Illustration Annual, Print Magazine’s Annual ja Print Magazine’s European Design Annual julkaisuissa.

Pietarin piirroksia on käytetty kotimaassa mm. Iittalan julkaisemassa astiastossa, postimerkeissä sekä myös Helsingin Design Districtin alueella toimivan Sushibarin sisutuskuosissa. 2013 Pietari Postin suunnittelema ”Swallows and Amazons” kirjankansi voitti V&A Book Cover Illustration Awardin. Tuomarit kertoivat että he ihastuivat Pietarin vahvaan värien ja muodon käyttöön sekä työtapaan, jolla hän oli luonut dynaamisen visuaalisen teeman kirjasarjaan. Pietarin työ Hotel Indigolle kuvastaa hotellin naapuruston vehreyttä ja runsasta puistotarjontaa.

Ravintola Brödin silkkipainotyö Satu Maarasen käsialaa

Muotisuunnittelija Satu Maaranen on puolestaan luonut Ravintola Bröd Punavuorelle tilaustyönä taideteoksen hyödyntäen silkkipainoseulaa, joka on Maarasen mielikuvituksellisen kangastyöskentelyn keskiössä. Satu Maaranen suunnitteli Ravintola Bröd Punavuoreen Bulevardille uniikin silkkipainoteoksen. Värikäs, vapaa väriliuku on sunnittelijan tavaramerkki ja työ tehtiin suoraan silkkipainoseulaan, Sadulle ominaisimpaan työvälineeseen. Satu Maaranen on helsinkiläinen vaate- ja printtisuunnittelija joka suunnittelee kuoseja mm. Marimekolle ja Petit Bateaulle. Tervetuloa ihastelemaan Sadun valmista työtä osoitteeseen Bulevardi 26.

 

IHG partners