OTA MEIHIN YHTEYTTÄ! - VARAUSPALVELU: 0300 870 886 |   KANSAINVÄLISET VARAUKSET: 0800 113 113 | HOTELLIEN YHTEYSTIEDOT | Avoimet työpaikat
SEURAA MEITÄ:
  • CROWNE PLAZA HELSINKI
  • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
  • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
  • CROWNE PLAZA HELSINKI
  • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
  • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
IHG Rewards

Holiday Inn Helsinki City Centre on maailman ensimmäinen Joutsenmerkitty Holiday Inn® -hotelli

Holiday Inn Helsinki City Centre -hotellille myönnettiin torstaina 8.12.2022 tunnettu ja arvostettu pohjoismainen ympäristömerkki – Joutsenmerkki. Holiday Inn® ja Holiday Inn Express® -hotelleja on maailmalla yli 4200 – Holiday Inn Helsinki City Centre on nyt niiden joukossa ensimmäinen, jolla on Joutsenmerkki. Hotelli seuraa tarkoin energiankulutustaan ja panostaa erityisesti ruokahävikin vähentämiseen. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se myy päivittäin useita hävikkiannoksia eteenpäin ResQ Club -palvelun avulla.

Holiday Inn Helsinki City Centre Joutsenmerkki

Suomessa IHG-hotelliperheen Holiday Inn®-, Hotel Indigo®- ja Crowne Plaza® -hotelleja, operoi Scandic Hotels Oy. Scandic on valinnut ympäristömerkikseen Joutsenmerkin, koska sen tiukat kriteerit haastavat ympäristötyössä kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Joutsenmerkki takaa, että hotellissa muun muassa tarjotaan runsaasti kasvisruokia ja luomutuotteita, suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita, pidetään energian- ja vedenkulutus alhaisena sekä lajitellaan ja vähennetään jätteiden määrää. Scandicin tavoitteena on hakea Joutsenmerkkiä kaikkiin hotelleihinsa vuoden 2023 loppuun mennessä.

”IHG:n omat Journey to Tomorrow– ja Green Engage -ohjelmat tukevat hyvin Scandicin tavoitteita ja Joutsenmerkin kriteereitä. Olemme asettaneet jo ennen Joutsenmerkin hakua omat tavoitteemme energiankulutukseen ja ruokahävikin vähentämiseen. Panostamme näihin asioihin vahvasti myös tulevaisuudessa ja seuraamme reaaliaikaisesti esimerkiksi vedenkulutusta ja mahdollisia läpivuotoja. Nämä ovat arkipäiväistä tekemistä hotellissamme”, Holiday Inn Helsinki City Centren hotellinjohtaja Mari Salonen kertoo.

Holiday Inn Helsinki City Centre osallistuu ruokahävikin torjuntaan käyttämällä ResQ-palvelua. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se myy päivittäin esimerkiksi lounastarjoiluistaan myymättä jäänyttä laadukasta ruokaa take away -annoksina päivälliseksi kotiin tai välipalaksi työpaikalle.

”Olemme vähentäneet hävikkiä myös tarkkaan harkitulla esillepanolla, oikea-aikaisella tarjoiluilla sekä tarjoiluastioiden kokoa optimoimalla”, Salonen täydentää.

Joutsenmerkin kriteerit tiukentuneet

Joutsenmerkin hotelli- ja majoituspalveluiden kriteerit uusiutuivat viime vuonna, jonka seurauksena kriteeristöön on tullut tiukennuksia ja kokonaan uusia vaatimuksia. Joutsenmerkin tuoreen kuluttajatutkimuksen mukaan 94 prosenttia suomalaisista tunnistaa merkin.

“On hienoa saada Holiday Inn Helsinki City Centre mukaan Joutsenmerkki-perheeseen. Hakemusprosessi sujui jouhevasti ja tarkastajana oli hienoa huomata, että ohjelmat ja järjestelmät tukevat hyvin Scandicin tavoitteita ja Joutsenmerkin kriteereitä”, Joutsenmerkin asiantuntija Annika Hämäläinen sanoo.

IHG partners