OTA MEIHIN YHTEYTTÄ! - VARAUSPALVELU: 0300 870 886 |   KANSAINVÄLISET VARAUKSET: 0800 113 113 | HOTELLIEN YHTEYSTIEDOT | Avoimet työpaikat
SEURAA MEITÄ:
  • CROWNE PLAZA HELSINKI
  • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
  • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
  • CROWNE PLAZA HELSINKI
  • HOTEL INDIGO HELSINKI - BOULEVARD
  • HOLIDAY INN HOTELLIT SUOMI
IHG Rewards

Ruokahävikin torjuntaan Resq Club -sovelluksen avulla

Monien sisäisten toimintatapojen lisäksi ruokahävikin vähentämisen yhtenä keinona on ollut ylijääneen ruoan myyminen ResQ Club -sovelluksen avulla. Scandic Hotels Oy:n operoimat Holiday Inn, ja Hotel Indigo- ja Crowne Plaza -hotellit vahvistavat yhteistyötä ResQ Clubin kanssa laajentamalla palvelun kaikkiin hotelleihin. 

YK:n kestävän kehityksen tavoitteena on puolittaa ruokahävikin määrä vuoteen 2030 mennessä ja torjua näin tarpeettomia kasvihuonekaasupäästöjä. Scandic Hotels Oy on tehnyt vahvasti töitä ruokahävikin minimoimiseksi, sillä hotelliketju haluaa omalta osaltaan tehdä parhaansa kestävän ruokajärjestelmän aikaansaamiseksi. Suomessa ruokahävikin ja biojätteen määrää on hotelleissa seurattu ja vähennetty systemaattisesti usean vuoden ajan ammattimaisella suunnittelulla ja henkilökunnan perehdyttämisellä. Buffettarjoilujen osalta on onnistuttu vähentämään hävikkiä myös esillepanolla, muun muassa oikea-aikaisella tarjoiluilla sekä tarjoiluastioiden kokoa optimoimalla. Ylijäävien annosten myyminen on viimeinen keino ruokahävikin torjumiseksi ja tämä on tehty helpoksi yhteistyökumppanin ResQ Clubin toimesta.

”Yhteistyö ResQ Clubin kanssa on arvojemme mukaista toimintaa ja haluamme omalta osaltamme vähentää tarpeetonta ruokahävikkiä”, kertoo Scandicin vastuullisuusasiantuntija Henna Kokko. ”Tämä on hyvä keino minimoida jätettä ja edistää osaltamme kestävää kehitystä. Kannustamme myös asiakkaitamme huomioimaan hävikin ja ottamaan buffet-tarjoiluista lautaselleen vain sen verran ruokaa kuin he jaksavat syödä.”

ResQ Club on suomalainen ruokahävikkiä vastaan taisteleva kasvuyritys, joka yhdistää ravintolat, hotellit, kahvilat ja ruokakaupat kuluttajiin, jotka arvostavat laadukasta ja edullista ruokaa. Ruoka-alan toimijat pystyvät vähentämään ruokahävikkiään tuntuvasti ResQ:n avulla. ResQ:n kautta on pelastettu viiden toimintavuoden aikana jo 5,3 miljoonaa annosta ruokaa.

IHG partners